page_featured

Hoe gaan we te werk?

Van mest tot korrel

Het proces om van mest uiteindelijk een mineraalrijke mestkorrel te maken, bevat een aantal stappen. Welke stappen dit zijn laten we u graag even zien.

Stap 1. Mest ophalen bij de veehouder

Met speciale mestvrachtauto’s wordt de mest opgehaald bij veehouders in een regio tot ongeveer 15km van de verwerkingsinstallatie van Terramass in Odiliapeel.

img-17

Stap 2. Opslag en energieopwekking

De opgehaalde mest wordt opgeslagen in mestsilo’s. In de mestsilo’s wordt het vrijkomende biogas opgevangen en gebruikt om een stoomgenerator aan te drijven, die uiteindelijk stroom produceert. Het overschot aan elektriciteit wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

img-18

Stap 3. Mestverwerking

Een hoogwaardige organische mestkorrel ontstaat door een proces van scheiding, indamping, drogen, pelletiseren en verpakken. Tijdens het verwerken van de ruwe mest kunnen we de verhouding van stikstof, fosfaat en kalium (NPK) aanpassen naar wens van de klant. Deze flexibele verwaarding is uniek in de markt.

img-1

 Duurzaamheid

Duurzaamheid is in de mode. Tenminste zo lijkt het wel wanneer je alle berichtgeving over duurzaamheid volgt. Toch is duurzaamheid voor Terramass meer dan meedoen aan een groene hype. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we alleen dan continuïteit kunnen garanderen wanneer we dat doen in het volle besef en de verantwoordelijkheid voor de effecten op mens en natuur.

De duurzaamheidsschijf van 5.

1) Van mest maken wij een hernieuwbare en verrijkte grondstof

2) Wij produceren energieneutraal

3) Wij leveren water terug aan de natuur

4) Wij produceren groene stroom voor particulieren

5) Wij besparen 20.000 ton Co2 per jaar


img-19